tisdag 14 oktober 2008

Vänskapen gick in i väggen

Den uppskjutna matchen mellan Vänskapen och Bagarmossen spelades igår i Hökarängen på en plan som var ungefär dubbelt så stor som de planer vi spelat på tidigare i år. Detta skulle kunna varit till Vänskapens fördel mot många andra lag i serien men mot just Bagarmossen var det antagligen till vår nackdel. Bagarmossen som är ett spelskickligt och ungt lag kunde utnyttja ytorna och enkelt spela sig runt Vänskapen som till stor del stod på hälarna igår. Under matchens första 5 minuter lyckas Bagarmossen trycka in 3 baljor. Det verkade som om Vänskapen inte hade förstått att matchen hade börjat.

Då Vänskapen saknade sina tre ordinarie backar hade vi lånat in Jonas, på mittfältet, för att stärka upp laget. Med hans hjälp kunde Vänskapen efter 3-0 målet rycka upp sig en aning. Vi börjar så smått att hjälpa varandra och täcka upp ytor bakom varandra i försvarsspelet, framåt ser det dock magrare ut. Även om vi försöker utnyttja ytorna med löpningar från Olle och Gustaf som är snabba så spelar Bagarmossen ett bra försvarsspel och lyckas täcka upp det mesta. I och med att Vänskapen inte lyckas fylla på ordentligt med hela laget blir Gustaf och Olle väldigt ensamma på toppen och har svårt att göra särskilt mycket. Vi får iväg ett par skott som relativt enkelt plockas av Bagis målvakt, även på de giftigare chanserna lyckas han med en del flax och antagligen mycket skicklighet avvärja farligheterna.

I slutet av matchen forcerar Vänskapen och efter en hörna där samtliga i laget är uppe och krigar i offensivt straffområde kontrar Bagarmossen och kan enkelt lägga in 4-0 bakom Pelle som orättvist fick släppa in så många bollar. Under matchen gjorde han ett par riktiga kanonräddningar och inga av målen kan över huvud taget sägas bero på honom.

Efter den här förlusten har Vänskapen inget mer att spela om i tabellen. Nästa match som spelas imorgon onsdag mot Hank's Heaven kommer dock bli ett riktigt prestigemöte, en match Vänskapen måste vinna för att kunna övervintra med hedern i behåll.

Slutresultat:
Bagarmossen Öfvre - Vänskapen Pungpinan 4-0
Målskyttar:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar