torsdag 16 oktober 2008

Seriefinalen - stort antiklimax

Seriefinalen spelade på Sandåkra 18.45 i onsdags mellan Aspside och Black Jack som hade lika många poäng inför matchen med fördel i målskillnad för Aspside. Vänskapens utsända var Kaptenen och Taktikern som med spänning såg fram mot en tuff match. När klockan slog 18.45 hade däremot endast 5 spelare från Black Jack dykt upp medan Aspside hade fullt lag och värmt upp länge och väl. Domaren blåser igång matchen några mintuter senare då en sjätte spelare i Black Jack har anlänt och en sjunde står och byter om på sidlinjen. Snart rinner även en åttonde in och våra förhoppningar höjs om att en jämn och bra match ska kunna spelas.

Aspside visar däremot direkt vilka det är som är seriens giganter. Genom ett disciplinerat spel tar de genast kommando över matchen. De dunkar med ett par långskott in både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen efter ett klent målvaktsspel. Detta verkar onekligen vara Black Jacks svagaste sida då de enligt egen utsago saknar en riktig målvakt. I övrigt försöker de spela sig fram vilket de är duktiga på men Aspside blev ett för tufft motstånd. Även om de då och då kom igenom blev inga av avsluten riktigt farliga. Istället är det Aspside som gör mål på löpande band. Matchen slutar 6-0 och även om den bitvis var underhållande och välspelad saknades det där lilla extra som man gärna vill se i en seriefinal. Kan det måhända vara spänningen jag tänker på?

I vilket fall vill vi i Vänskapen rikta ett stort GRATTIS till Aspside som för andra året i rad tar hem seriesegern på ett välförtjänt vis. Men vart var guldhattarna och skumpan? Detta måste ni se till att ha förberett! Detta är andra året som vi spelar i samma serie som både Aspside och Black Jack vilka båda är två bra lag som är mycket roliga att möta. Med våran halvmediokra placering ser det inte ut att bli ett tredje år tillsammans men man vet aldrig. I annat fall önskar vi er lycka till inför nästa säsong och tackar för denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar