torsdag 16 oktober 2008

Välspelad match mot Hank's Heaven

Sista matchen för säsongen spelade Vänskapen mot Hank's Heaven som till stor del består av Kaptenens gamla lag i Stureby. Vänskapen som inte hade något att spela för i tabellen var ändå taggade att ta en vinst mot Hanks då de torskade senaste mötet lite snöpligt med 1-0. Det började dock illa med två snabba mål från Hanks sida. I båda fallen kommer det långbollar mot deras forwards som skickligt vänder bort Vänskapens försvar och dunkar in bollarna bakom Glenn som för dagen var inlånad istället för en skadad Pelle. Vänskapen rycker dock snabbt upp sig. Då Hanks spelar extremt mycket på långbollar mot deras forwards och i sällsynta fall driver upp längs kanterna försöker Vänskapen utnyttja detta genom att spela på den stora öppna yta som finns på mittfältet. Bitvis spelar Vänskapen riktigt bra och Love gör ett mycket stark jobb som bollfördelare på mitten. Matchen är jämn fram till paus utan några fler mål men däremot med en dubbelvarning. Nisse drar en Hanksare i tröjan och får en ful efterslängspark mot sig. Båda varnas och får gå ut 5 minuter.

Direkt efter paus kliver Adam fram tvärs genom Hanks försvar och petar en boll förbi målvakten som dunkar stolpe-stolpe-in. Genom reduceringen ökar förhoppningarna och lagmoralen i Vänskapen som fortsätter att rulla bollarna enkelt förbi Hanks Heaven. Sedan kommer bakslaget. Efter en smärre missuppfattning på kanten tappar Theo bollen och Hanks kan kontra två mot en. Avslutet går mellan Johans ben som står i så djup spagat han kan och in i den sidan av mål som Glenn inte lyckats täcka upp. Strax efter det får Hanks ett liknande läge som kaosar ur i straffområdet och slutar med att Theo sparkar ner en motståndare och domaren dömer straff. Kapten Tufvander från Hanks lägger säkert in bollen som ger Hanks en 4-1 ledning.

I nästa anfall som Vänskapen lyckas skapa kapas Vänskapens anfallare (vem?) brutalt i ytterkanten av straffområdet. Kapten Johan som tills dess inte lagt en enda straff i Vänskapens tvååriga historia kliver fram. Kyligt slår han straffen på säkerhet in i mål bakom målvakten som kliver åt fel håll. Med ca 10 minuter kvar ligger Vänskapen på och fortsätter att framgångsrikt spela sig fram över planen och komma till en hel del avslut. Dessa är däremot av sämre karaktär, många tjongskott, sneträffar och duffar. Matchen ut sliter Vänskapen för att hämta upp underläget men utan resultat.

På det hela taget spelar Vänskapen ett mycket bra passningsspel med bra kommunikation, detta mycket tack vare de ytor Hanks lämnar. Hela laget följde med såväl framåt som bakåt och det är precis detta vi har efterlyst för att slippa lämna för stora luckor mellan lagdelarna. Det är lite mer riskabelt när vi tappar bollen i anfallet och lämnar plats för motståndarna att kontra men å andra sidan tappar vi färre bollar när även backarna följer med i anfallet. Trots lite osportsligt uppträdande från vissa håll i Hanks är Vänskapen glada att ha fått spela två bra matcher och en trevligt säsong med Hanks Heaven som motståndare. Vi ser fram emot nästa säsong och hoppas att vi hamnar i samma serie även nästa år.

Slutresultat:
Vänskapen Pungpinan - Hank's Heaven 2-4
Målskyttar:
Adam & Johan

10 kommentarer:

  1. För allas information var det jag (Love) som blev "brutalt" kapad=)

    SvaraRadera
  2. För allas information så är hanks helt enkelt bättre än pinan, d e baara erkänna, ni får köra hårdträning i vinter (ljushopp, idioten, jogging etc) om ni ska ha en chans inför nästa möte, om det nu blir så.
    Vi spelade delvist kasst i onsdags och körde många långa bollar på bengt, trots d så hade ni inte en räkmacka i värden o ta hem matchen.

    puss/ nill

    SvaraRadera
  3. Sant, vi låg väl i skugga många gånger Nillon.
    Tag dock i beaktning att er träning bör fokuseras på uppförande, fly-kicks på plan är inte att föredra.Bra match annars! Skön pärla jag drog, vänsterpajen!

    /Adam

    SvaraRadera
  4. att jag sparkade ner Mr. Kickboxer i straffområdet är att ta i lite. Han var mer ute efter att glidtackla bollen och mig in i mål. Och alla vet ju att glidtacklar man försvarare i offensivt straffområde ska det resultera i straff... eller?

    /MacTheo

    SvaraRadera
  5. Kul att se en så levande blogg om serien.
    men jag må säga att Hank's var svårare att möta.

    / mike aspside

    SvaraRadera
  6. med hög förväntan ser jag fram emot nästa säsong, och två tuffa matcher mot er. jag ska fortsätta hårdträna ufc under vinterhalvan. träna mkt glidtacklingar på is. ha en fin vinter. på vårkanten kommer det göra ont igen.

    /mats a.k.a. mr.kickboxer

    SvaraRadera
  7. liiiite fel info juh! Det var vår kära målvakt som gled upp för att slå den kyliga straffen! Kapten Tufvander var han som gjorde de förlösande 1-0 målet till hanks! Kan ha varit de snyggaste målet i hansk historia! :P
    // Kapten Tufvander!

    SvaraRadera
  8. Ja ni ser, det var så många mål så att jag inte kunde hålla reda på dom. Kanske förträngde jag Tufvanders mål eftersom det var mig han så förstklassigt vände bort.

    Kul med så mycket respons!

    SvaraRadera
  9. som stolt målgörare OCH målvakt i Hank's blir man lite förargad över dessa felskrivningar, men men. vad kan man förvänta sig av ett gäng pungpinor?

    / Bönan

    SvaraRadera
  10. Vafan det är ju jag som är bönan!?!?!

    SvaraRadera