torsdag 9 oktober 2008

Vinst mot Tikitania i tight match

Igår spelade Vänskapen mot Tikitania i Bandhagen på en vattenskadad plan. På grund av detta var planen kritad mellan vattenpölarna och blev extremt smal. Laget som ställde upp var fullständigt med undantag av Björn och Erik så det blev Johan och Nisse som fick slita på backen med assistans av Theo. Innan matchen poängterade Coach Tsappos vikten av att passa snett-inåt-bakåt som sedan VM2004 är en klassisk term i fotbollssammanhang. Vi har tidigare i vårat kontringsspel försökt att snabbt komma till avslut istället för att utnyttja samtliga lagdelar i vårat offensiva spel. Väl ut på planen måste jag säga att det gick lite si och så på just den här fronten, men inget ont som inte för något gott med sig.

Tidigt i matchen slår Theo en långboll mot Adam som snyggt plockar ner den, kliver framåt och dunkar in 1-0 till VP. Tvåan kommer inte långt senare med ett vackert samspel mellan Love och Gustaf som serverar Adam som enkelt lägger in bollen. Även fast Tikitania ligger på och stressar högt når de inga resultat. Istället kan Vänskapen utnyttja kontringsmöjligheterna i och med att Tikitania ligger så pass högt upp i banan. Mot slutet av första halvlek rycker Gustaf åt sig bollen på mittplan och sticker iväg, med sig har han Adam på höger sida och Nisse som har gjort ett ryck på vänster. Tikitania har sina två backar kvar som hamnar i en mycket prekär situation och när Gustaf försöker gå emellan dem smiter bollen för långt ifrån honom. Den studsar fram till Nisse som kan trycka in 3-0 med sitt andra mål för säsongen.

I andra halvlek sjunker tempot en aning från båda lagen. Vänskapen spelar mer självsäkert och vi får se prov på en del av det spel Coach Tsappos talade om innan matchen. Framför allt Olle på vänsterkanten och Hannes på högerkanten visar upp ett mycket bra öga för spelet genom att enkelt spela bollarna bakåt i offensiva situationer där de kommit för långt ner mot hörnorna. Tikitania som inte alls var ett dåligt motstånd hade även dom en del chanser genom matchen och efter visst slarv och olyckliga studsar i en del situationer fick dom iväg ett par giftiga avslut. Lyckligtvis har Vänskapen en av seriens absolut bästa målvakter, Pelle, som kunde avstyra de giftigaste avsluten på sitt som vanligt så spektakulära sätt. Utan honom hade resultatet antagligen varit något helt annat.

Pelle som har varit mer eller mindre skadedrabbad sista tiden har trots detta spelat magnifikt de senaste matcherna och visat oerhörd iver även på träningarna. Det viskas dock om att det är just hans skador som sätter stopp för hans steg ut i Europa. Självklart är vi glada att ha honom kvar i Vänskapen och Olle som ju som bekant har en hel del kontakt med Lasse L talar om "mycket stora möjligheter för Pelle att kunna representera Sverige i Sydafrika 2010".

Vänskapen Torpedos fanns även dem representerade under gårdagen. Familjen Tjernberg hade vallfärdat både långväga och lite mer kortväga ifrån och hejade ivrigt på sitt favoritlag, precis som familjen Lundbäck. Det är mycket roligt att se och väldigt uppskattat! Hoppas ni känner att ni får valuta för besväret.


Slutresultat:
Vänskapen Pungpinan - Tikitania Allstars 3 - 0
Målskyttar:
Adam x2 & Nisse

1 kommentar:

  1. Bra genomförd match. Visade mycket laganda igår enligt mig. Tikitania hade flertalet kvalités-spelare med fin teknik. Men VP visade kämparglöd i vänskaplig anda!

    SvaraRadera