måndag 29 september 2008

Ett par ord om Vänskapen Torpedos bl a

Vänskapen Torpedos har lyst lite med sin frånvaro under hösten. Trots att de alltid har haft ett par representanter för att heja fram sitt favoritlag har deras antal decimerats påtagligt sedan förra säsongen. "Medgångssupportrar!" skanderar Hanks Angels från sin parkbänk i Högdalen, prioriteringar låter VTs el Presidente hälsa: "VT arbeter som den tolfte spelaren väldigt mycket utan boll. Likt Skuggan löper vi längs kanten för att i grevens tid dyka upp och helt oväntat slå spiken i kistan." Hur detta skall ta sig uttryck återstår att se men vi i Vänskapen måste medge att vi är något konfunderade. Dock icke desto mindre förväntansfulla! Marching band och ölkranar till säsongsavslutningen mot Hanks Heaven? Fyverkerier och skumpa? Nakendans och samba? Möjligheterna är oändliga och det skulle onekligen sätta Hanks Angels på plats som oftast firar med att mata varandra med grus.

Som Vänskapen Pungpinans supporterförening har Vänskapen Torpedos stått oss bi i regn och rusk och hejat fram sitt favoritlag. Som sagt var det lätt förra året då Vänskapen gjorde makalösa resultat där varje onsdag var en målkavalkad. När resultaten börjar svika har tyvärr även VT gjort det, finns det ett samband? Statistikprofessor Linden förnekar å det bestämdaste. "Samband är helt klart överskattade, inom mitt yrke har vi genomskådat dem. Istället brukar vi ha trevligt tillsammans, det tycker jag är viktigare". Och visst kan man vara böjd att hålla med farbror Linden, men har hans uttalande någon som helst relevans till problemet? Sanningen ligger än så länge höljd i dunkel.

Åsikter har uttryckts kring den undermåliga arenan i Sköndal och från styrelsens sida säger man att utbyggnaden av Kaninburen (VPs hemmaarena) ännu kommer låta vänta på sig. Gustaf som sitter i byggnadsutskottet skrev i ett pressmeddelande förra veckan att "upphandlingen med arkitektbyråerna inte är helt klar ännu. Vi har även problem med kommunen som tjäbblar om nåt slags radhusområde som ligger i vägen vilka vi helt enkelt hade tänkt jämna med marken. Love gnällde nåt om det också.. men Vänskapen är inte rädd att trampa på några tår, vi räknar med att vara igång med bygget vid årsskiftet." Med detta tror vi att Vänskapen kan komma att locka till familjeunderhållning för stora och små i en modern miljö anpassad för dess syfte.

Som ni förstår arbetar Vänskapen Pungpinan aktivt för stödet från VT och uppskattar det till hundra procent! Vi kommer snart att lansera vår webshop där vår designer och klädskapare Hannes kommer att släppa en kollektion av supporterkläder i moderiktig tappning. Se själva hur han modellerar för sin serie Sweaty-Sexy-Spectacular som blev en succé i hbt-kretsar våren 2005. Vi ser med spänning fram emot mottagandet av hans VP-kollektion.

1 kommentar: