torsdag 4 september 2008

Blek insats i klassiskt möte!

Ännu en gång ställdes Vänskapen mot FC Black Jack, detta var fjärde gången och vi var medvetna om att det skulle bli en hård men rolig match! Problemen började dock redan 30 minuter innan match då Theo fick beskedet att två ur truppen inte skulle vara med på matchen. Som tur var hade Björn tagit med sig stjärnduon Ola och Sebbe vilket gjorde laget fulltaligt plus en på bänken.

Redan vid avspark stod hela laget på hälarna och det var uppenbart vilka som förde matchen, nämligen FC Black Jack. Det blev mycket jaga boll och även någon konstig hybrid av zon OCH man mot man försvar men ännu var laget inte utan hopp. Matchen präglades av långtjongare som Ola lätt plockade ner och skapade farliga lägen av. I mitten av första halvan får Sebbe bollen på mitten och tar sig fram till straffområdet där han mycket snyggt placerar bollen precis vid vänstra stolpen och ger vänskapen 1-0. Efter målet fick ett trött VP ängna sig åt det vi gjorde innan målet vilket var att jaga boll. Black Jack ansträngningar gick inte fruktlösa utan resulterade i 1-1 då Theo och Sebbe på backen stod ensamma mot fyra motståndare.

Efter pausen hade inte mycket förändrats och VP var tillbaka i samma sits som innan. Den taktiska förändringen var att dra sig tillbaka och fokusera på kontringar, detta gav inget vidare resultat eftersom snabbheten som krävdes inte riktigt fanns kvar. Fem minuter in i andra får Black Jack en frispark i ett bra läge, frisparken resulterade i 1-2. Inte långt efter går en Black Jack spelare förbi på kanten och tar sig in mot mål, nästan nere vid kortlinjen kommer skottet som går in. Ställningen var nu 1-3 och Vänskapen var tvungna att rycka upp sig, det blev en liten förbättring som tyvärr inte resulterade i något mål. I slutminuterna var VP slutkört och Black Jack var inte sena med att kontra, kontringen resulterade i 1-4 vilket också blev slutresultatet.