torsdag 11 september 2008

Björn - en betongsugga i backlinjen

I vår artikelserie Vilka är Vänskapen Pungpinan? ska vi idag presentera Björn. Björn är född och uppvuxen i Skärholmen och har genom sina år spelat i många olika lag. För närvarande spelar han förutom i Vänskapen även i Riksbyggen i mixkorpen. I sina ungdomsår spelade han i Ajax' ungomdslag där han blev nära vän med mittklippan och personligheten Mario Melchiot som har inspirerat Björn i mångt och mycket, alltifrån taktiker på plan till frisyrer och galna fylleupptåg. De kallades under åren de spenderade tillsammans i Ajax för ze gekke drinker rover tweeling vilket i runda slängar kan översättas till partytvillingarna. Huruvida det var Mario som hade dåligt inflytande på Björn eller vice versa är något som fortfarande diskuteras men att de var ett riktigt radarpar kan man nog gott säga.

Sedan gick de skilda vägar och någon gång under Vänskapens födelse värvades Björn på en open transfer från Wolverhampton där han hösten -06 mest hade fått nöta bänk, mycket beroende på de skadeproblem som bekymmersamt satte punkt för Björns internationella karriär. I Vänskapen beskrivs Björn som gravitationspunkten i laget där han på backen fungerar som en robust betongsugga. Han sätter stopp för det mesta som med full fart försöker forcera sig förbi. Ibland med något spektakulära metoder, klackar och andra cirkusnummer. Detta blossade under hösten -07 upp till ett riktigt rallarslagsmål efter en kraftig åsiktsutväxling mellan honom och Coach Tsappos. Deras relation var kylig i några veckor tills det att Vänskapens månatliga bastuklubb körde igång igen och samtliga utom de två kombatanterna visade sig frånvarande. Över en back öl i bastun på G:a Tyresövägen blev de två närmre vänner än nånsin och än idag kan man se ångorna när du utbyter blickar.

Med sin vänsterfot gjorde sig Björn även känd för sitt tunga skott och har i sina år i Vänskapen dunkat på några riktiga rökare. Han står dock ännu mållös i protokollet. Detta är något Coach Tsappos önskar ändra på då han redan från första dagen proklamerade målsättningen "Alla ska ha gjort mål". Det är ett tufft mål men Coach uttalar sig positivt om framtiden: "Vi har alla möjligheter att förverkliga målet, med en del taktiska ingripanden är vi så gott som hemma".

Björn åkte förra veckan på en redig smäll mot vaden när han spelade med sitt andra korpgäng. I ett officiellt uttalande med beaktande av läkarexpertisen säger Björn att "två timmar senare ligger jag nu med benet i vädret med två frysblock gaffatejpade till vaden. Hoppas på ett snabbt läkande men tror ni får klara er utan mig de matcher som e kvar." Självklart hoppas och tror vi i Vänskapen annorlunda men det viktigaste är trots allt att Vänskapen består och att Björn kan återkomma när han känner sig redo.

1 kommentar:

  1. Dock har vi glömt Björns mest karateristika egenskap.. Den omvända örn synen som har en viss förmåga att balla ur då solen har lämnat sina strålar från jordytan!
    men som ordsspråket lyder även en blind höna kan skjuta!


    /Knukk

    SvaraRadera