torsdag 25 september 2008

Grisigt värre i Bandhagen

Gårdagens match i Bandhagen blev den första matchen för hösten i mörker. Lamporna på planen i Bandhagen var helt okej för att vara korpen men det märktes att precisionen var något sämre än vanligtvis på alla fronter. Våra motståndare för kvällen var Mix Trix som i våras slog oss med 1-0 i en jämn match. Även returmötet skulle visa sig bli en tight tillställning. Med Pelle frånvarande hade Vänskapen Pungpinan lånat in Fredrik att vakta kassen som vanligtvis spelar i korpens morgonserie på Zinkens konstgräs. Han fick en tuff uppgift som han dock skötte mycket väl.

Mix Trix är det enda laget i serien som på allvar har kunnat ställa hela VP genom sitt utbredda spel och fina överlöpningar. Tidigt i matchen förvirrade de Vänskapen som bitvis såg helt borta ut men efter ett tag ryckte Vänskapen upp sig och försökte strukturera sitt spel. Det gav resultat i en del fina anfall inklusive avslut av olika kaliber. Första målet gjorde dock Mix Trix. Efter att deras mittmitt fick gå alldeles för långt helt ensam avlossade han en kanon som passerade en chanslös Fredrik i målet och dunkade i stolpen och in. Vänskapen replikerade dock genast. Adam låg hårt på i anfallet och lyckades grisa fram en boll till Gustaf som kom på kanten och enkelt klev in och la in 1-1 innan domaren blåste av för halvtid.

I andra halvlek spelade Vänskapen ett mycket mer fokuserat man-manförsvar som fungerade tillräckligt bra. Även om Mix Trix fick till ett par chanser blev det inga mål, mycket tack vare ett starkt målvaktsspel från Fredriks sida. Även dagens backar gjorde en stark insats där framför allt Erik spelade med riktig kämpaglöd och iver. I mitten av andra halvlek får Vänskapen en frispark på mittplan. Johan slår ett inlägg mot mål där Gustaf screenar bort målvakten som försöker greppa bollen men misslyckas så att den slinker in i mål. Eftersom Johan inte redan var blodig gjorde han sin snart klassiska målgest: slängde sig ner på knä och spelade luftgitarr. Detta med konsekvensen av två riktigt blodiga knän. Bandhagens grus hade redan tidigare satt sin spår i Vänskapen där de flesta blödde från en armbåge eller ett knä.

Allt som allt var matchen långt ifrån välspelad från Vänskapens sida. På det hela taget var det ett grisigt destruktivt spel som dock hjälpte oss att knipa tre pinnar. Liksom Theos mål senast mot Borussia gör vi även idag mål genom att gröta ihop oss framför mål och hoppas på det bästa, en inte helt oäven taktik.

Slutresultat:
Mix Trix - Vänskapen Pungpinan 1 - 2
Målskyttar:
Gustaf & Johan

5 kommentarer:

  1. här sitter man hemma halvt handikappad. min upprivna arm och trashade knä visade vad dom gick för i natt då jag knappt kunde röra mig. Att halva sängen är helt blodig nu är en annan historia. haha.
    Föresten var det väl Love som gjorde ass på haffes le goal?
    puss

    SvaraRadera
  2. Tuff tillställning, bra fysik
    tog oss till tre pinnar. Starkt VP!
    Det var nog Love som passade fram efter att jag knockat ihop med nåra Mixtrixare och således lottat fram bollen till 'Kylan'.
    Fred.

    SvaraRadera
  3. låter som en jämn och tuff match.
    hade ju själv match i vasaparken igår, dock så var den inte jämn utan vi körde över råttorna från solna.
    sen så var det ju derby som dif verkligen också där körde över råttorna.sluta tyvärr 1-1 efter att gnaget gjort mål i 91 minuten.
    efter matchen ska vi inte gå in på här, men det blev som vanligt en PL13

    SvaraRadera
  4. Mycket mål från många olika skyttar känns riktigt kul!
    Dock får Vänskapens smala forward i nr 9 komma ur sahara-mål-torkan!
    men nära i onsdags med tåpajen...

    /Farsan

    SvaraRadera
  5. måste säga att jag blev gripen passionen i match-referatet! FANTASTISKT!!

    SvaraRadera