torsdag 18 september 2008

Repris mot Borussia Bollen

Vänskapen Pungpinan ställdes igår mot Borussia Bollen som vi senast i våras slog med stabila 4-0, något som skulle upprepas. På ett kyligt och något regnstänkt Sandåkra inledde Vänskapen stabilt genom att rulla mycket boll. Tidigt i första halvlek går Johan upp i nickduell på ett inlägg och trycker till sin motståndare till den milda grad att Borussiaspelaren väljer att plocka ner bollen med handen, i straffområdet. Adam, även känd som the Punisher (eller Straffaren), lägger straffen som kan ha varit den säkraste, hårdaste och bästa straffen i Vänskapens historia. Stenhårt och högt vid höger stolpe, målvakten var chanslös och 1-0 var ett faktum. Inte långt senare får Vänskapen en frispark mitt på Borussias planhalva. Theo slår en låg och hård boll som går rätt igenom både muren och gröten framför mål samt vidare förbi målvakten. En mycket bra frispark kanske inte bara pga själva skottet utan även tack vare arbetet framför mål av de övriga spelarna.

Innan första halvlek är över provar Adam lyckan med ett skott utanför straffområdet. Hårt och distinkt, vilket är Adams patenterade varumärke, dunkar han in bollen vid höger stolprot. Mycket vackert ger han Vänskapen ledningen med 3-0. I paus talar Coach Tsappos om att fortsätta rulla boll samt vikten av rörlighet. Detta var verkligen sanningens ord då Borussia oftast var helt stillastående. Med väggspel och kvicka löpningar kom vi gång efter annan runt och förbi Borussias försvar. Resultatet kunde mycket väl ha rusat iväg men med en del bristfälliga avslut blev det inte mer än ett mål till. Målet kom på ett läge som var ett av många av sitt slag där Theo kommer på kanten med bollen och lägger ett inlägg mot mitten. I det här fallet kommer Olle rusande mitt i straffområdet men missar bollen när han försöker klippa in den och istället glider den förbi honom och fram till Johan som kommer rusande på andra kanten. Johan petar enkelt in den mellan benen på målvakten och fastställer slutresultatet 4-0.

Överlag såg Vänskapen mycket bra ut, de rullade boll och rörde på sig mycket. Ambitionen att hålla ett tight mittfält fungerade mycket väl i första halvlek där även flexibiliteten bitvis var enastående då en enkel överlöpning fullständigt ställde Borussias försvar. I andra föll däremot vår mittmitt bort en aning och det lämnades stora luckar på mittplan, å andra sidan kom vi istället med många giftiga kontringar. Frågan är ju kanske iofs vilket som är mest värt. Med tanke på utdelningen kanske det är bättre att fortsätta försöka hålla ihop mittfältet. Detta blir Taktikern Olles hemläxa att grunna på till nästa vecka då Vänskapen ska revanschera sig mot Mix Trix.