fredag 29 augusti 2008

Vilka är Vänskapen Pungpinan?

Vänskapen Pungpinan består av ett gäng killar från trakten kring Pungpinan, ett idylliskt villa/radhusområde i trakterna mellan Enskede, Bagarmossen och Skarpnäck i södra Stockholm. I flera år, framförallt under tiden då vi gick på gymnasiet, pratade vi om att starta ett korplag. Det hände dock inte mycket då flera redan spelade i andra lag. Några år senare frågade någons vän ifall vi kunde hoppa in och stärka upp deras korplag Batmobile som mer eller mindre hade kapsejsat. Sagt och gjort, Adam, Gustaf, Olle, Theo och Johan spelade ett år tillsammans med Batmobile i en av korpens lägre divisioner ute i Farsta och fick smak för spelet och det härliga gruset. När säsongen var över och Batmobile gått från att vara ett bottengäng till att sluta tvåa i sin division bestämde vi oss för att köra igång på riktigt med vårt egna lag.



Vänskapen Pungpinan bildades januari 2007 och bestod då förutom av grabbarna som spelat ett år med Batmobile även av Love, Hannes och Pelle samt brevbärarkollegorna Björn och Erik. Namnet på laget diskuterades en aning men när diskussionen hade sjunkit in var det uppenbart för alla vilket som var det enda rätta. Vänskapen Pungpinan representerar dels trakten vi kommer ifrån samt den tillgivenhet vi känner inför varandra och andra. När vi spelar fotboll gör vi det för att ha roligt tillsammans, som vänner. Vi bestämde oss även tidigt för vilken färg vi ville spela i men stötte på vissa komplikationer när dressarna skulle beställas. Brun var nämligen inte den lättaste färgen att få tag på om man ville ha riktiga matchställ. Förhoppningsvis kommer vi kunna ordna detta till framtiden och låta våra gröna tröjor bli bortaställ. Gällande vårt emblem föreställer det den grekiska gudinnan Nike. När paniken trängde sig på inför tröjtryckning var vi tvungna att komma fram med ett emblem och slängde ihop detta, möjligtvis något smöriga tryck symboliserande segerns gudinna. Beakta dock detta, saxat från sv.wikipedia.org/wiki/Nike

Nike, i grekisk mytologi segergudinnan [...] är en efter hand uppkommen allegorisk personifikation av segern, ej endast den blodiga segern i kriget, utan även den fredliga segern i de hos grekerna så ymnigt förekommande festliga tävlingsspelen och överhuvud varje med ansträngning tillkämpad framgång.

Vårat första år blev vi placerade i Bredäng mellan höghusen som tornade upp sig i änden av busslinje 163 från Kärrtorp. Vi spelade oss igenom division 16 och slutade trea, något snöpligt då vi hade vittring på seriesegern långt in på hösten. Det som utmärkte oss bland de andra lagen var inte bara den enorma spelglädje och starka lagmoralen utan även våra trogna fans Vänskapen Torpedos. Så gott som varje match stod de vid sidlinjen och hejade med banderoller och instrument. Fotbollsfebern hade drabbat Pungpinan.

Ö fr. v: Pelle, Olle, Björn, Gustaf, Love, Johan
N fr. v: Nils-Thomas, Erik, Adam, Theo, Hannes

År 2008 blev vi omplacerade i och med avancemanget till division 10 till Sandåkra i Norra Sköndal, den plan som ligger närmast Pungpinan med endast Skarpnäcks koloniområde emellan. I och med uppflyttningen krävdes en del förstärkningar i VP och den ståtliga mittbacken och tillika kulturvetaren Nils-Thomas värvades. Idag ser Vänskapen spelmässigt bättre ut än nånsin. Det enda som bräcker deras läckra väggspel, vassa dragningar och dundrande skott, kort sagt delikata sambafotboll, är möjligtvis deras ovillkorliga vänskap. En starkt bidragande orsak till detta är även den totala förkärleken till öl, maltbrygden Dionysos själv drack medan han försåg resten av folket med vinet. Faktum är att vissa har så svårt att avhålla sig den vänskap i flytande form som ölet utgör att de har blivit förbjudna av domaren att spela. Självklart är alkohol och fotboll inget som hör korpen till, men inom Vänskapen går de trots allt hand i hand. Något som ibland slutar lite sisådär.

Vår arena heter Kaninburen och är beläget på Gamla Tyresövägen 415. En mycket ståtlig arena beläget i en naturlig miljö. Planer för utbyggnad pågår just nu för att kunna mäta sig med andra världsarenor då Kaninburen i dagsläget in kan ta in så pass många åskådare som kommer att krävas då VP tar steget ut i Europa. Förhoppningsvis kan ombyggnationen vara klar till hösten 2011 då Vänskapen planerar att spela sitt första Champions Leagueslutspel. Coach Tsappos låter meddela att vi inte kommer dit för att lära oss, utan för att prestera. "-Vi ska minst spela semifinal. Våra fans kräver inte endast underhållande fotboll utan även resultat!"

Vi på redaktionen kommer löpande att skriva presentationer av samtliga spelare i Vänskapen Pungpinan i vår artikelserie Vilka är Vänskapen Pungpinan?. Dessa kommer att dyka upp här på sidan så håll korpgluggarna öppna.

3 kommentarer:

  1. otorlig eloge till dej johan. Hemsidan gör vänskapen ett par nivåer mer vänkskaplig...

    i framtiden blir det obligatorisk kommentar efter matcher... hoppas ni andra gör detsamma

    Keep on going

    /Knukk

    SvaraRadera
  2. Det har hänt ett flertal gånger att jag kommer på mig själv med att fundera på hur VP kom till egentligen. Och Tack, för nu vet jag verkligen hur det ligger till och jag kommer kunna sova en aning bättre... Keep up the good work!

    / HalstahammarHools

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat med sidan måste jag säga!

    Kanske en dag kanske jag hoppar in som reserv igen :P

    Men keep up the spirit Vänskapen, litar på att ni vinner fler matcher!

    /Lill olle (Hannes bror)

    SvaraRadera