onsdag 20 augusti 2008

Torsk i El Classico

I vad som snart skulle kunna betecknas som Korpen Södras El Classico spelade Vänskapen returmötet mot Aspside med mycket bättre förutsättningar än sist. Med fullt lag, taggade till tänderna var det ett hungrigt och spelsuget lag som kom till Sandåkra denna vackra sensommarkväll. Taktiken var klar att disciplinerat och lungt ligga tight mot motståndarna och hela tiden pressa. Samtidigt kunde vi ligga mycket mer centrerat än sist vilket är något vi tjänar mycket på då våra långbollar tenderar att rinna ut över kanterna. Istället kunde vi idag spela bollarna och Pelle rullade ut många bollar på backarna som ofta fick bra hjälp av mötande mittfältare för att kunna rulla bollen genom Aspsides försvar.

Vänskapen startade mycket bra och fick ganska tidigt grepp om matchen där det framför allt var viktigt att vi behöll lugnet men samtidigt pressen. Aspside blev ofta stressade och slog bort många bollar vilket var precis vad vi ville. Relativt tidigt i första halvlek slår Gustaf (?) en hög boll mot straffområdet där Johan går upp i duell mot målvakten. Målvakten plockar ner bollen men tappar den bakom sig och Johan är inte sen att kvickt snappa åt sig den och enkelt rulla in 1-0 i öppen kasse.

Aspside taggar då till och kommer sakta men säkert mer och mer in i matchen. Med tunga anfall och många hörnor/inkastsparkar lägger de viss press på Vänskapen som snart tappar in 1-1 efter ett vackert skott från strax utanför straffområdet. Inte långt senare blir det visst tumult i försvaret och en hög boll singlar ner bakom Pelle i målet och resultatet är 2-1. Snöpligt.

I andra halvlek sätter Vänskapen full fart och kliver högre och högre upp. Johan får en fin instickare som han tåpajar förbi målvakten... i innerribban och ut. Adam avlossar ett skott efter en hörna som smiter strax över ribban. Aspside som blir mer och mer tillbakapressade tar i onödigt hårt i många situationer och får i den 36e minuten en varning (5 min utvisning) efter en mycket ful tryckare i ryggen på Olle. Theo ska precis till att lägga en frispark när Gustaf får en mycket ful knuff i ryggen och skriker till. Domaren gör en svag insats och trots hans vilja att inneha pondus är det precis det han saknar när han fegar ur och varnar båda två. När Theo lägger frisparken går den i bortre ribbkrysset och ut.

Närmre än så kommer inte Vänskapen någon poäng. Vi spelar däremot en mycket underhållande, stark och bra fotboll där kraftiga framsteg gjorts på kommunikationsfronten. Även förmågan att komma till avslut var mycket bättre idag. På det hela taget gör Vänskapen en extremt bra match där samtliga bidrog till ett starkt och disciplinerat spel som borde gett resultat. Konstigt nog är det mot de bästa lagen i serien som vi ofta spelar så här bra.

Vi brukar försöka att inte skylla något på domaren vilket vi inte gör idag heller men nu börjar bägaren rinna över. Det är tråkigt att se hur han inte vågar gå in och dömma ordentligt när det är helt uppenbart att våran press tvingar Aspside att spela mycket fult. Många tacklingar kom alldeles för sent eller bakifrån och borde resulterat i minst ett gult kort. För att göra det hela konstruktivt vill jag gärna be domaren att inte döma lika-lika så att domsluten jämnar ut sig utan snarare dömma enligt regelboken så gott han kan. Jag vet att det är svårt och att man inte kan se allt, särskilt inte för den relativt låga ersättningen, men ändå.

Efter matchen visar det sig att Bagarmossen Öfvre ska spela men att deras motståndare inte dyker upp. De frågar om vi har lust att spela lite och Vänskapen är inte dom som är dom, självklart ställer vi upp och spelar ett tag. Aningen trötta i benen är inte disciplinen på topp och Bagarmossen utnyttjar sin spelskicklighet och rullar samt springer ut oss. Däremot slår vi in ett par fina bollar och dunkar in några hårda skott. Resultatet av träningsmatchen är aningen oviss men förhoppningsvis kan vi ta med oss några lärdommar till vårat returmöte i den sista matchen av säsongen. Kraftigt zonförsvar och kvicka kontringar?

Resultat:
Vänskapen Pungpinan - Aspside FC 1-2
Målskyttar:
Johan

1 kommentar:

  1. Vi ifrån Bagarmossen Öfvre vill passa på att tacka VP för att ni tog er tid att sparka boll med oss så att vår resa till sandåkra inte var helt förgäves.

    Stort Tack!
    /Mattias

    SvaraRadera