onsdag 13 augusti 2008

Förlust i 124-derbyt

När höstsäsongen drar igång ställs Vänskapen med stor del av laget boende i Rågsved mot grannarna Hanks Heaven med anor i Högdalen med omnejd. Det var den sista matchen i första halvan av serien som däremot inte vänder i år utan spelas igen i samma ordning, precis som allsvenskan. Vet någon varför? Lämna gärna en kommentar. I vilket fall var det ett sargat manskap som dök upp på Sandåkra. Med Sebastian inlånad var vi totalt 7 och en halv man då Björn var magsjuk och endast kunde spela en kort stund av första halvlek.

Vad som framför allt imponerade idag var kämpaglöden, viljan och glädjen att spela fotboll. Med ett mycket roligt och bra motstånd blev det en underhållande match trots att vi var så få. Som man kunde ana spelade Vänskapen en aning odisciplinerat efter det långa sommaruppehållet men framför allt var det avsaknaden av avslut som fick oss på fall. Över lag spelade vi bättre än Hanks som låg väldigt brett över planen men i andra halvlek kontrar Hanks med en långboll och anfallaren skottfintar Johan som täcker skott. Sedan föser han, enligt uppgift, fram bollen med armen och avslutar från ett par meter bakom en chanslös Pelle. Förvisso gjorde Gustaf en liknande fösning med armen i eget straffområde i första halvlek när han täcker ner en boll mot Pelle vilket domaren inte heller noterade. Antingen kan man låta udda vara jämt eller så kan vi helt enkelt fokusera på det viktiga: att göra mål. Detta lyckades vi tyvärr inte med idag trots en del vassa avslut. Tyvärr var avsluten för få och framåt slutet av matchen höll vi en hög press men det märktes att vi var trötta. Många träben och snedsparkar eller misskalkyleringar gjorde kanske att vi inte fick in den där sista bollen trots ett högt tryck.

Över lag spelade vi en bra match och tills nästa vecka får vi fila på taktiken där nyckeln mycket väl kan vara Olles tips om att centrera spelet för att slippa många långbollar och kunna spela varandra lättare. Detta har ju givit resultat tidigare. Vi hoppas även kunna vara fullt lag nästa vecka så vi kan slå serieledande Aspside som vi har spelat bra emot, både i våras och förra året.

Slutresultat:
Hanks Heaven - Vänskapen Pungpinan 1-0
Målskyttar:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar