måndag 26 maj 2008

Värvningar säsongen 2008

Vänskapen har till säsongen 2008 gjort en stabil värvning i mittklippan med den fagra beatlesfrillan och den glödande och penetrerande blicken, Nils-Thomas! Han kommer direkt ifrån Boca Juniors och har skrivit ett tvåårskontrakt med VP med en respektabel lön på ett 6-pack och ett hubbabubba i månaden. Övergångssumman låg på en barrunda i Högdalen med tillhörande lammkorv och pommes på grillen i Rågsved vid 4-bläcket.

Nisse kommer att stärka upp mittförsvaret så att vi kan flytta upp spelare med mer offensiva egenskaper samtidigt som han med sin längd kommer vara nyttig både på offensiva hörnor samt rent allmänt som rensare. Vidare har han ett skott som inte går av för hackor och som förhoppningsvis kommer resultera i några riktiga Lampards från mittplan (upp i krysset).

Nisse som smygdebuterade i öppningsmatchen med ett inhopp gjorde sin riktiga debut mot Boroussia Bollen, iklädd den moderiktiga mustaschen, där han spelade förträffligt och mycket effektivt plockade bort många långa bollar på deras kvicka toppforward. Däremot var det tydligt att det hade tränats alldeles för mycket skådespel, vilket förvisso kan komma till nytta, men alldeles för lite kondition. Därför kommer Nisse att åka på privat träningsläger till Nackareservatet och trampa elljusspår i sommar då resten av Vänskapen gör sin årliga resa på träningsläger till Italien.

Allt som allt är vi nöjda med värvningen som vi ser som ett steg i Vänskapens naturliga utveckling mot ett lag som inom några år kommer spela i den europiska absoluta eliten. Coach Tsappos uttalar sig försiktigt men positivt i orden "Värvningen av Nils-Thomas kommer absolut att tillföra någonting till Vänskapen. Vad detta något är kan dock vara svårt att sia om. En sak är iaf säker, som fanbärare av Sanningen kommer han iaf på ett bra sätt komplettera Vänskapen som sedan tidigare håller fanbärare av Lögnen i sitt stall". Hur denna balans skall hjälpa Vänskapen mot viktorian är inte helt uppenbar men dessa östasiatiska balanstendenser som Coach Tsappos anspelar på är dock inget att förringa, de kan mycket väl vara Vänskapen behjälpliga.

1 kommentar:

  1. förbaskat välskrivet och intressant, man blir ju nästan FAN på kuppen!

    SvaraRadera