torsdag 8 maj 2008

Välförtjänt seger i tuff match

I den tredje omgången ställdes Vänskapen mot FC Black Jack som vi sedan förra året visste var ett mycket starkt lag. Förra året spelade vi 0-0 i det första mötet och förlorade med 1-0 i det andra mötet. Vädret var fint och planen var nykritad när vi anlände till arenan på Sandåkra BP. Vänskapen ställde upp liksom senaste matchen med Olle på topp och Gustaf på vänstern, Love på mitten med hjälp av Adam på högern samt Erik och Johan på backen. Björn tog på sig rollen som målvakt eftersom att Pelle saknades. Även Nisse saknades, annars var vi fulltaliga med Theo och Hannes på bänken vid matchstart.

Tanken var fortfarande att hålla ett tight mittfält för att lättare kunna samverka och för att kunna pressa hårt. Det vi främst tog till oss efter misslyckandet från förra matchen var att se till att komma till avslut. Spelet funkade strålande och trots att Black Jack hade många individuellt skickliga och bollsäkra spelare höll vi hög press och vann många bollar på deras felpassningar. Tidigt i matchen kommer Olle nära in på målvakten och skjuter ett skott som tar i innerribban och vore det inte för de öststatsformade ribborna och stolparna (fyrkantiga, buckliga och rostiga) hade den säkerligen gått in. Inte långt senare vinner vi bollen i defensiven och Adam spelar mycket vackert fram Olle som springer som bara Olle kan springa. Han tar emot passningen vid mittplan när han ligger i höjd med sista backen och springer lätt ifrån honom för att bli ensam med målvakten. Tyvärr lägger han bollen precis utanför stolpen. Strax innan paus hämtar Theo upp en boll på högerkanten och slår ett ballonginlägg mot målgården. Olle går upp för att nicka och Black Jacks målvakt gör en Seaman, dvs ingen vet vad fan han egentligen gör. Bollen seglar sakta in i bortre krysset och VP tar ledningen med 1-0.

Efter paus faller VP ner lite och Black Jack kan utnyttja sin spelskicklighet. Från ingenstans klipper en Black Jacklirare till bollen från mittcirkeln och den går stenhårt, wobblande i luften, förbi Björn in vid bortre stolpen. Det var antagligen väckarklockan Vänskapen behövde för återigen ökade vi pressen och hade en del farliga hörnor och frisparkar, bl a när Olle som var helt fri blev klippt, vilken resulterade i ett gult kort och 5 min utvisning. Det var dock först med 2 min kvar att spela som Gustaf driver bollen längsmed hela straffområdslinjen och singlar iväg ett skott som vackert dyker ner i bortre krysset. Trots Black Jacks offensiv höll VP undan och vann rättvist med 2-1.

Överlag fungerade spelet precis som vi ville, med hög press och rappt spel. När vi ligger så pass tight har vi mycket större möjlighet att hjälpa varandra då vi kanske inte är världen mest individuellt skickliga och bollsäkra lag. Däremot så visade alla en riktig kämparglöd och vilja vilket i kombination med vår ambition till fler avslut gav resultat. Även fast många skott var lite halvmediokra så är det bättre än att inte skjuta alls. Det vi dock fortfarande brister i något är kommunikationen som förhoppningsvis kommer att förbättras tills nästa match vilket kommer hjälpa oss att ytterligare öka dynamiken inom laget som förvisso fungerade bra idag.

Resultat:
FC Black Jack - Vänskapen Pungpinan 1 - 2
Målskyttar:
Theo & Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar