söndag 25 maj 2008

Vänskapen bjuder på pungkross

Vänskapen spelade sin fjärde match mot Borussia Bollen med fullt lag. Även Pelle var på plats men var tyvärr lite osmidig när han knäckte sin före-matchen-öl, han gjorde det nämligen precis bredvid domaren. Därför tillät inte domaren honom att spela vilket gjorde att vi fick ställa Gustaf i målet.

Även om vi kanske var det starkare laget blev inga mål gjorda i första halvlek, de hade två stabila backar som höll undan ganska bra och då våra avslut över lag var ganska lama i första halvlek hade målvakten inga problem med de få skott som kom fram. I andra däremot skruvade Vänskapen upp tempot och Olle gjorde tidigt 1-0 när han blev ensam med målvakten efter en mycket vacker framspelning från Adam. Efter en hörna med lite tumult och massvis med folk framför mål rullar bollen ut till Nisse som slår till på en täckande back, bollen studsar ut igen och Johan klipper till på halvvolley. Från ett uppseendeväckande avstånd dunkar han in bollen vid vänstra stolpen och gör skäl för sitt smeknamn Bom-Bom Söderlind.

Borussias självförtroende sjönk i samma takt som Vänskapens steg och inte långt senare driver Johan fram bollen på högerkanten. Han hör det välbekanta uggle-hoandet från andra kanten och förstår instinktivt att det är Theo som vill ha bollen. Med en vacker krossboll som Love vackert hoppar över friställs Theo som dunkar in bollen på första stolpen. Olle spikar igen likkistan med 4-0 målet och Vänskapen kliver av planen mycket nöjda med sitt spel. Fortsätter vi på samma vis blir seriesegern en promenad i parken!!

Glädjande nyheter är även att Pelle med största sannolikhet kommer att kunna spela de flesta matcher framöver, han har iaf gett sig fan på att vara med mot Bagis Öfvre om två veckor och nästa veckas match skulle inte heller vara några problem! Mycket roligt säger alla i Vänskapen, men han får vara lite smidigare med före-matchen-ölen i fortsättningen!