Vänskapen går på Knock!

På en lite fuktig grusplan i skarpnäck slår VP till igen med ännu en brakvinst.
Motståndet denna dag var de vit klädda Södermalms Sportsällskap.
Love som är på studentfirande annordnar mottagning i trädgården och coach theo värmer upp med lite skumpa dagen till ära. Pelle som fortfarande har bruten kropp kan tyvärr inte spela, så även inte heller Glenn som har visat att han är fenomenal i buren. Lottningen om vem som ska stå faller på Lill-Olle, men som en blixt får klar himmel sitter Pelle's polare Christoffer vid sidan av plan och zippar på en bärs, men han ställer gärna upp som inhoppare i kassen.
Matchen öppnas med ett tidigt mål för Vänskapen av en inspringande söderkis efter ett inlägg av Adam, klockrent självmål när dem är som bäst. Precis det flytet vi behövde som inte riktigt har funnits denna säsong. VP matar på för ännu ett mål och kommer till ganska bra möjligheter, men våra mål brukar ju inte komma från klara chanser utan mera utav kämpa och stånga in bollen. Så även VP's 2 - 0 mål. Adam som är tung i kroppen halvvinner nickduellen med målvakten och han lyckas grisa in ett välförtjänt mål.

Det som VP hade lite problem med var när våran mitmit fick bollen i en kontringssituation så följde båda våra yttrar med, medans södermalm stannade kvar med 3 man där framme, så när våran kontring bröts blev det 4 mot 3 eller ibland t.o.m. 4 mot 2. Men Södermalm lyckades aldrig göra något ordentligt farligt av situationerna. Sen hade Södermalm ett kött-berg till mittfältare som stog emot många kroppstacklingar, men hans bollförmåga var dock inte lika stor som han själv...

I början på andra halvlek får Södermalm en frispark i hyfsat läge, Olle som är den enda i muren lyckas inte nicka bort bollen utan det blir till en skarvning som en söderkis i sin tur skarvar på och otagbart för vår inlånade målvakt.
Christoffer gör en mycket stabil insats matchen igenom, Räddar VP från 2 - 2 vid ett par tillfällen.
VP kommer till många mycket fina chanser, som kanske också borde resulterat i ett eller flera mål.
I mitten på andra halvlek får Sebbe och Adam till en riktigt fin kombination (en så kallad klapp-klapp kombination), men drömmålet uteblir.
På sluttampen sätter Söder upp många man långt för att forcera ett 2-2 mål, men Nisse och Björn i nickar iväg allt, Det gör att många kontringar för VP kommer till. Dock lyckas inte VP sätta dit dem.
I sista minuten blir Gustaf Kapad av målvakten när han ska runda honom. Gustaf vill absolut lägga frisparken, Söder ställer 4 man i muren och Alla på planen, kanske också Gustaf själv tror att han ska lägga den på mål. Men han slår en perfekt passning till Olle på högerkanten som bara sätter till bresidan och i nät. 3 -1 blir resultatet och Vänskapen går mot en framsjuten serie placering efter en välspelad och välförtjänt seger.

Jumbon Gamnacke i nästa match och Vänskapen Pungpinan kommer gå in med full kraft i den sista matchen innan uppehållet över sommaren.
Taktiken lyder som senaste matcher. "Fet inställning och en massa Brunk"