onsdag 16 april 2008

Förlust i öppningsmatchen

Något sargade dök Vänskapen upp på Sandåkra BP utan Pelle i målet inför mötet med Aspside, förra årets serievinnare. Olle tog tappert på sig uppgiften att stå i mål i Pelles ställe och gjorde en mycket bra insats. Med flera riktigt fina räddningar och ett distinkt spel fullgjorde han sin plikt mycket väl trots ett par snöpliga mål. Resten av laget startade piggt och tidigt i matchen kunde Gustaf säkert lägga in 1-0 till Vänskapen. Strax efteråt får han ännu en långboll som han serverar Adam enkelt som kommer rusande på kanten. Adam lyfte säkert bollen över en utrusande målvakt och gjorde 2-0 till VP. Sedan hände något, laget slappnade av och efter paus föll allt. Vi åkte på både ett, två och slutligen tre baklängesmål och spelet var som bortblåst. Aspside var starkare både i man mot man situationer och som lag när VP varken rörde på sig eller bjöd på några särskilt glänsande teknikuppvisningar. Det uppstod även viss förvirring då Aspside löpte mycket och bra och vid flera tillfällen hamnade i situationer med fler anfallare än VP hade försvarare. Roligt att se var dock Nisse som debuterade i VPs backlinje och skötte sig bra. Sammanfattningsvis gjorde inte VP en katastrofal öppningsmatch men det finns mer att önska. Mer rörelse, mer vilja, mer kommunikation. Vi hoppas att kunna visa vad vi går för i nästa omgång!

I övrigt så var planen om möjligt ännu mindre än den vi spelade på i Bredäng förra året. Den var förvisso platt men låg lagom roligt till, precis bredvid motorvägen. Domaren verkar kompetent och gjorde en okej insats, förhoppningsvis fortsätter han så.

Resultat:
Aspside FC - Vänskapen Pungpinan 3 - 2
Målskyttar:
Gustaf & Adam

3 kommentarer:

  1. Tack för bra inlägg! åtminstånde på hemsidan på plan får dem nog finslipas lite... så kanske även målvaktspelet... bortsätt från en super-räddning! vi gör tycker jag bra första 5 sen får vi nog tänka om lite i uppspelet från målvakt. Ska vi gå upp med fler i mitten och tjånga eller lira från backarna.. För övrigt bra match av Gustaf med fina mottagningar! men vi skåpar ut dem i nästa fight med huliganen i buren!

    SvaraRadera
  2. Ja antagligen är det en bra idé att sätta in fler spelare på mittplan. Love blir alldeles för ensam där och dessutom är han ofta ute nånstans och fiskar upp en boll, då blir mittfältet helt tomt. Antingen borde vi testa att spela 2-2-2 eller någon typ av 2-4-0 variant för att få mer samspel och otvungen dynamik i mittfältet där samtliga positioner blir friare.. lite knattefotboll så att säga, där alla gör som dom vill :)

    SvaraRadera
  3. Heregud! visst du har ju rätt johan men det känns som nästa steg i coachningen blir på riktigt magihty ducks... men men nåt spännande hittar vi nog på!
    kanske framför allt taktiken: brunka eller ordet satsa-hårdare borde öka.

    SvaraRadera