torsdag 24 april 2008

En poäng efter ineffektivt anfallsspel

I andra omgången ställdes Vänskapen mot S-laget. VP hade tung bemanning där endast Nisse, som var kattvakt, och Pellmarr saknades. Vi hade dock lyckats låna in en målvakt, Janne, kollega till Erik och Johan. Tanken inför matchen var att tighta ihop mittfältet för att lättare kunna spela kortare och snabbare passningar istället för att enbart tjonga och brunka längs linjerna. Därför plockade vi ner Gustaf från toppen och satte honom på vänstermitten, samt flyttade ut Love på högermitten. Visserligen var motståndet inte särskilt bra, helt orörligt, men vårt passningsspel började iaf skymtas till skillnad mot senast.




VP satte genast full fart men hade svårt att komma till ordentliga avslut. Däremot blev Erik knuffad i ryggen under en hörna och domaren dömde straff, möjligtvis ett lite tveksamt domslut. Gustaf stegade resolut fram och tryckte säkert in 1-0 till Vänskapen vid vänstra stolpen. Strax efter halvtid fick S-laget en frispark utanför straffområdet och då VPs försvarare effektivt täckte undan alla S-lagsanfallare smet bollen med knapp styrfart in vid bortre stolpen. 1-1 och ännu ett mål insläppt som var totalt onödigt. VP fortsatte att spela bollen och höjde tempot men fortfarande utan några distinkta avslut. Bitvis brast även kommunikationen som dock även den såg bättre ut än senast.

Matchen slutade 1-1 till Vänskapens stora besvikelse då vi absolut måste skapa fler chanser och när vi gör det sätta dit bollarna. Detta gäller särskilt när vi möter lag som i princip består av rundningskoner. Däremot så går det framåt på samtliga punkter när det gäller spelet i sig, med fler och snabbare avslut så är vi snart i Serie A.

Nästa onsdag är det valborg och inga matcher spelas, mao är nästa spelomgång den 7e maj, om två veckor. Med lite jävlar anamma så ska vi kunna klämma dit våra motståndare Black Jack som vi sedan förra året vet är ett bra lag.

Resultat:
Vänskapen Pungpinan - S-laget FK 1 - 1
Målskytt:
Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar