lördag 8 maj 2010

Borta bra men hemma bäst, du ljuva grusdoft

Utesäsongen år 2010 har sedvanligt medfört en del geografiska förflyttningar för de dedikerade pungpinianerna. Planen har bytt adress till Farsta IP, på nyutsedda lagkapten Theo’s baksida, där denne huserar med mittfältskreatör Gustaf Sandström och anfallsexekutor Adam Tan.

Laguppställningen ser, precis som föregående säsong, ut på följande sätt:

Theo Tsappos (C), Gustaf Sandström, Olle Lundbäck, Adam Tan, Hannes Krönby, Olle Krönby, Björn Lundgren, Nils-Thomas Andersson, Glenn Henningson, Love Tjernberg, Sebastian Hansen, Pelle Eklenius.

Förutom ordinarie trupp har vi nytt blod i den gröna ådran som är VP i form av högpresterande målvaktsvikarie Philip som, i Pelle ”Fläcken” Eklenius frånvaro med allvarligt diskbrock, kommer att täppa till mellan stolparna och nygamla backklippan Erik Linden som med sina offensiva kvaliteter gör en efterlängtad comeback i den grön-svarta tröjan.

Med utesäsongens antågande skymtar Vänskapen återkomsten av det svunna självförtroendet som, under innesäsongens hårda månader, gjort sig allt mer saknad.

En dags teambuilding med fotboll, bastu och bowling har satt sina spår av laganda och VP höjer blickarna mot det ljusa halvårets utmaningar.

Första matchen spelades mot Lokomotiv Farsta på ett regnigt och kallt IP. Farsta, som på förhand sett starka ut genom vinst av föregående division, öppnade klart bäst och VP såg allt annat än entusiastiskt ut. Den glöd och arbetsvilja som skymtats på teambuildingdagen var som bortblåst, vilket motståndarlaget snabbt tog vara på. ”Lill-Olle” Krönby, som ryckte in i målet med skadad fot, fick se sig överlistad efter ca 10 minuters spel med en halv-volley rökare från 20 meter upp i nättaket. Pang, 1 – 0!

Pungpinan gick på halvfart och släppte därmed in ytterligare 3 strutar, mycket på grund av inkonsekvent spel i eget straffområde. Lokomotiv Farsta spelade lugnt och metodiskt med mycket långbollar in i boxen vilket, utan det förhållandevis bra backspelet, kunnat resultera i ytterligare mål bakåt för Vänskapen. Matchen blåstes av och angelägenheten om att då, liksom i skrivande stund, få analysera matchens utgång var minimal. Grundproblemet var en dålig laginsats, generellt sett, är alla i laget ense om.

”Det vi tar med oss är att vi känt på planen som med sin stora bredd borde passa vårt spel utmärkt” summerar spelande coach-kapten Tsappos.

”Vi får hoppas att vi drar lärdom av den dåliga laginsatsen” frustar storspelande och bajsnödige backgiganten NT Andersson, innan han kastar sig iväg sökandes vattenklosett.




Slutresultat:

Vänskapen Pungpinan – Lokomotiv Farsta 0 - 4

1 kommentar:

  1. Olle Lundbäck8 maj 2010 kl. 14:10

    Skit o sunk kort sagt!!
    Men fint inlägg! mycket bra gjort, hoppas nu bloggen kan rulla på så som vanskapen e på frammarch!

    SvaraRadera