onsdag 29 april 2009

Första segern för säsongen!

Än så länge har vänskapen bara mött lag vi spelat mot tidigare och den här gång var det Bagarmossen Öfvre som stod på tur. Laget visste sen tidigare att detta var ett bra lag och kämparglöden var på topp. Första halvlek var mycket jämn Bagis höll boll men lyckades inte få några målchanser, vänskapen höll hög press och hade ett riktigt tight försvarsspel med bland annat Sebbe som gjorde säsongspremiär i laget. Som sagt var det mycket jämnt och fram mot slutet av första halvlek kommer Stor-Olle fri på vänsterkanten och placerar bollen vid bortre stolpen vilket ger Vänskapen 0-1. Det sista som händer i första halvleken är att Gustaf får en knuff i ryggen vilket resulterar i ett gult kort för Bagis spelaren.
Efter en mycket kort pausvila sätter andra halvlek igång. Bagis spelar med en spelare mindre på grund av det gula kortet i första. Tempot och glöden i matchen har dock mattats av vilket gör att Vänskapen inte längre håller lika hög press. Spelet koncentreras på mittfältet och Bagisspelarna är märkbart frustrerade på grund utav underläget och bristen på chanser. I mitten av andra rycker Gustaf ifrån sin försvarare och ger laget ett två mot två läge, efter att fint ha dribblat sig in på mitten för att sedan helt osjälviskt lägga över bollen på Adam som säkert placerar 0-2. Matchen förtsätter som tidigare men med ett lägre tempo. Björn är utmärkt i målet och de bollar som kommer in i straffområdet avvisas bryskt. I slutminuterna kommer Stor-Olle fri mot Bagis målvakt som han kyligt försöker ta sig förbi, i denna intensiva situation satsar målvakten fullt ut på bollen men tar med sig Stor-Olles fötter istället! Kort skriker fansen i klacken men icke visar domaren som anser att Stor-Olle ramlat för lätt. Matchen slutar 0-2 till Vänskapen vilket var en rättvis seger.
Efter matchen ber vänskapen bloggens utsände om en kommentar från nyförvärvet Sebbe: